Wednesday, April 29, 2015

Фальсифікації розстрілів на Євромайдані

Фальсифікації розстрілів на Євромайдані

Фальсифікації розстрілів на Євромайдані — фальсифікації розстрілів протестуючих Евромайдану, відповідно до версії яких, розстріли протестуючих на Євромайдані були організовані опозицією.
В російських засобах масової інформації відразу та пізніше після подій Євромайдану з'явились повідомлення, які звинувачують організаторів Євромайдану в тому, що вони найняли снайперів для розстрілів протестуючих з метою неконституційного захоплення влади в Україні. Однак, згідно з висновками офіційного розслідування розстрілів протестуючих на Майдані, масове вбивство протестуючих було вчинено з вогнепальної зброї працівниками спецпідрозділу міліції "Беркут".
В інтернеті невідомі особи оприлюднили запис телефонної розмови глави МЗС Естонії Урмаса Паєта і верховного представника ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон, що значно посилили спекуляції навколо розстрілу демонстрантів на Майдані. Цей запис одразу підхопили російські ЗМІ, а слідом за ними і деякі західні видання. Бесіда, в якій йшлося про снайперів, що нібито стріляли на Майдані по обох сторонах конфлікту, була витлумачена, як "доказ" замовлення цього вбивства українською опозицією. Міністр закордонних справ Естонії Урмас Паєт в середу на брифінгу підтвердив достовірність запису. Але зазначив, що він лише переказував версію, викладену йому 25 лютого в Києві координатором Медичної служби Майдану Ольгою Богомолець. Сама Богомолець п'ятого березня 2014 року в Києві сказала журналістам, що не могла говорити про те, що жертви снайперів були з обох сторін конфлікту. Вона зазначила, що не бачила тіл загиблих силовиків. Богомолець також категорично спростувала припущення про те, що управляти снайперами на Майдані міг хтось із опозиціонерів.
[Стаття знаходиться в процесі розробки]


Джерела

  1. ЛОЖЬ Снайперов на Майдане могла нанять оппозиция. Убийственные улики в беседе европейских дипломатов(рос.)
  2. ЛОЖЬ В Сеть попал разговор Эштон: видимо, снайперов на Майдане наняла оппозиция(рос.)
  3. Украинский генерал рассказал, чьи снайперы стреляли на Майдане(рос.)
  4. ЛОЖЬ Снайперы на Майдане: российские СМИ исказили разговор дипломатов(рос.)
  5. Российские СМИ выдали очередную порцию фейков о снайперах на Майдане(рос.)
  6. Разоблачены фейки российского ТВ о «снайперах и террористах на Майдане»(рос.)
  7. Урмас Паэт не подтверждал, что снайперы были наняты лидерами Майдана(рос.)
  8. ЛОЖЬ на телеканалах ОРТ(первый) и РОССИЯ 24 про расстрел на майдане(рос.)
  9. Снайпери на Майдані: спекуляції на смертях(рос.)

No comments:

Post a Comment